Ons hart klopt voor jongelui

die graag willen groeien naar zelfstandigheid,

maar die dat door een beperking niet lukt.

Die jongeren helpen wij graag verder!

Even voorstellen

Wij zijn Koos en Emmelieke Dorst. Wij zijn al jaren gelukkig getrouwd en hebben twee prachtige dochters. Al vanaf onze eerste ontmoeting hebben wij een droom; onze krachten bundelen om deze maatschappij voor jongelui met problemen leefbaar te maken.

Samen kunnen wij een totaal pakket zorg aanbieden voor jongeren en jong volwassenen die hulpverlening willen ontvangen in hun groei naar verzelfstandiging.

Koos Dorst heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen binnen de residentiële (jeugd)org. Koos is gediplomeerd agogisch (sport)begeleider en heeft daarnaast jarenlang gewerkt als individueel begeleider. Deze kennis en ervaring wilt Koos inzetten om jong volwassenen met een beperking individueel of in een groep te begeleiden.

Emmelieke Dorst is o.a. gediplomeerd in sociaal pedagogisch werk, klinische psychologie, hoger management en werkt al tientallen jaren binnen de (jeugd) hulpverlening. Daar heeft zij ervaring opgedaan in zowel de functie organisator/coördinator alsmede in de functie van begeleider van (groepen) jongeren met een beperking, zowel op residentieel als ambulant vlak. Zij zal zich binnen Rood Hulpverlening voornamelijk bezig houden met bedrijfsmanagement en met de individuele begeleiding van de zorgvragers.

Binnen Rood Hulpverlening wordt er gebruik gemaakt van hulpverleningsplan ‘De Rode Draad’. Dit plan is geschreven door Emmelieke Dorst, maar ook voorgelegd aan en bijgeschaafd door diverse professionals binnen de (jeugd)hulpverlening.